Olof Palme

Palme mordet:

Palme mordet är intressant på många sätt. Jag roas av mordutredningen på Olof Palme, allt skitsnack, ryckten, mörkläggning, misstagen, konspirationsteorier, förståsigpåare, experter och en uppsjö av andra tyckare. Påstår inte att jag vet något. Jag försöker enbart att titta på fakta och utifrån det dra slutsatser. Problemet I detta fall är att det finns ingen teknisk bevisning förutom de två kulor som hittades efter mordet.

Varför:

Jag skriver om denna mordutredning, inte för att andra ska tycka som jag. Utan för att jag måste få detta ur mig. Tänker spalta upp detta mycket noggrant och sakligt, så som jag uppfattat det hela.

Händelse:

Makarnas Palme promenade från bostaden på väg till biografen Grand.

Tunnelbanetation, Gamla stan.

Biografen Grand.
Här händer det grejer... Roger Östlund, han befann sig på Grand för att ringa från en mynttelefon. Roger är allmänt känd i den under världen som missbrukare och småtjuv, han kallas för Marlon Brandy. Han var här och ringed ett samtal till karkhandlaren Sigge Cedergren. Oklart om vilken tid, då det finns flera utskrifter av denna avlyssning. Men samtalet varade i ett par minuter.
Roger har bevisligen varit på Grand, därefter tagit en taxi till Röda rummet, där han sökte efter ett plåster och uppträdde allmänt förvirrat. Så piketpolisen kom och visiterade honom, detta strax efter mordet.Men i detta läge var inte Östlund intressant - han kom att bli intressant för ett par år senare, för att han pekade ut Christer Pettersson som enligt Roger skulle ha stått och tryckt näsan mot dörrana till biografen så som att han sökte efter någon.
Andra vitnen har lämnat uppgifter på en man som har stått och stirrat. Det finns några vittnen som har sett en man stå utanför Grand och spanat, men som inte blivit kallade som vittne. Kanske för att dom inte har beskrivit honom som Christer Pettersson.
Kanske finns det två Grand-män?

Trots det var minus 6 grader kallt, snålvind och snöigt, bestämde sig paret Palme för att gå hem. 

Det var flera som kände igen Palme på biografen. Komikern Robert Gustafsson satt snett bakom honom. Bjorn Rosengren var också på samma föreställning och snackade lite med Palme, Utanför biografen sluter parets son upp med flickvän, de samtalar en kort stund. Sen går paret Palme söder ut längs Sveavägen. Ingen lägger märke till att paret är förföljt. Men några hundra meter längre fram vid Adolf fredriks kyrkogården går de förbi en korvhandlare, han vittnar senare om att han sett paret Palme och att en man som följde efter paret, denne man skall enligt korvhandlaren varit Christer Pettersson.

Paret Palme sneddar Sveavägen för att Lisbeth vill titta in i ett skyltfönster. Hon tittar några sekunder. Därefter fortsätter promenaden mot Hötorget. De kommer upp vid Skandiahuset, Sveavägen 44. Nu är det bara några sekunder kvar innan dådet kommer att ske.

På Sveavägen trafikeras det rejält. Det är fredagskväll, löningshelg. Klockan är 23.21. En bil står parkerad på Tunnelgatan i korsningen Sveavägen. En passagerare är på väg att hmta ut pengar ur en automat. (tiden för detta är noterat). Dock oklart vilken exakta tiden var eftersom maskinens visade fel.

En taxibil har stannat för rött ljus i korsningen, han noterat tre personer som går och samtalar. Precis när han får grönt ljus hör han en knall.

 

Mördarens flyktväg.

 

Första polisbil på plats.

Gösta Söderström, han hävade in i sin död att han fick larmet 23.28. Han var den första polismannen på brottsplatsen. Kort därefter kom piketbil

 

Ödestigra misstag.

 

 

Christer Pettersson

Christer Pettersson är den enda personen i världen sm är friad från mordet på Olof Palme. Till höger Cigge Cedergren, spelklubbsägare, Oxen.