Kommande Bok

 

Monica

Det kommer mer info m denna bok snart. 

Baksides text

Jag har känt André i ett decennium, men vet aldrig var han befinner sig. Plötsligt står han bara på min trappa och frågar om jag har satt på kaffet. Eller så får jag ett julkort poststämplat Bangkok.

Han bad mig skriva en eftertext till denna bok. Och jag skriver det utifrån manuset och hur jag känner André.

Denna bok personifierar André rakt igenom, millimeter för millimeter.

Roslund har lagt av med brott, men har samma kärna i sig som 1980. Han agerar visserligen annorlunda nu på grund av sina erfarenheter, men har ränderna gått ur honom, eller blir de bara djupare och djupare?

Monica tar upp samhällsproblem och författaren dryper av ironi.

Vi får följa med på ännu en svindlande resa hur André lever som nykter alkoholist, många gånger hänsynslöst och sanslösa historier från hans liv, utan inkomst.

Jag brukar fråga mig, hur skulle samhället se ut med tiotusen André? Ja, det går knappast att svara på och skulle alla tiotusen befinna sig samtidigt i en mindre stad skulle det gå käpprätt åt helvete på grund av uteblivna skatteintäkter.

Antagligen skulle kriminalvården behöva byggas ut ännu mer. Men för vi vanliga döda är han en frisk fläkt, inte minst för café och restauranger, den sektorn skulle blomstra om André fanns i tiotusenfalt.

Roslund skriver, reser kors och tvärs och roar oss vanliga dödliga. Priset han betalar är att han får skaka galler var sjätte år, men nu senast kom han billigt undan.

Ola Engström

12 thoughts on “Kommande Bok”

 1. Tino lindeman

  Måste bara säga det att har läst några av Andrés böcker och en hel del andra böcker men denna bok är absolut den bästa jag har läst. Den är väldigt detaljerad och så väl skriven att man känner att man själv är med i boken.

  Jag ser alltid fram emot att läsa mera utav Andrés böcker bra jobbat och vilken jäkla talang Du har var stolt över dig. Mvh Tino

 2. Ann-Kristin Gustafsson

  Andre Roslund är en av nutidens bästa författare. Man upplever det han skriver om som man själv fanns i boken. Mycket spänning och dramatik. Skriver så lättläst att man fattar utan att behöva tänka efter. Rekomderar denna författare starkt.

  1. Håller med! Hans talang är oerhörd, man slutar aldrig bli förvånad hur bok på bok fortfarande är lika gripande. Får separationsångest efter varje bok jag läst klart och längtar spänt på nästa.

  1. Mikael Magnusson

   Mycke läsvärd bok.man kan känna igen sig i många avsnitt i boken.beror kanske på att några rader handlar om just mig..då jag träffat André både i och utanför fängelset.

   1. Josefin Dahlqvist

    En riktig bra bok, rekommenderar den starkt. Som andres tidigare böcker så är den enkel och läsa. Snälla andre ge oss mer böcker får aldrig nog !!

    1. Felicia Pettersson

     Andre är så sjukt underskattat, får aldrig nog av att läsa dina böcker. Längtar verkligen tills nästa bok

 3. Det här blir ett spännande samarbete.
  Texten är en utstickare, något som känns nytt och unikt. Gillar när det kan förbli orört och genuint bland orden. Ser fram emot resan, från text till bok.

  1. Otroligt bra bok. Lättläst och spännande. Aldrig långdragen, utan man sitter och sträckläser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top