Palmemordet 1986

Mordet på Palme 1986

Claes Hedberg har skrivit boken ‘En oväntad vändning – den hittills dolda sanningen om det som kallas mordet på Olof Palme’. Hedbergs tes är att Palme aldrig blev mördad utan istället utfördes ett teatermord och Olof Palme gick under jord. Hedberg menar att Palme hade fått AIDS och detta skulle mörkas till varje pris. 

Det så kallade Palmemordet skedde i februari 1986 och i juni 2020 lade Palmeutredarna skulden på Skandiamannen (Stig Engström) och i och med detta lade man ned Palmeutredningen. Hedberg är dock av en helt annan åsikt än den officiella och  Hedberg tycker att svenska folket ska kräva sanningen om Palme-mordet.

ATT UTSE EN SYNDABOCK

Hedberg känner många vittnen som har blivit hotade och som har blivit belagda med munkavle.  Den blodpöl som vi ser på mordplatsen är väldigt liten och professionella läkare som har tittat på blodpölen har sagt att om Palme blev skjuten med en Magnum-revolver så borde blodpölen vara typ  8 gånger större.

Palme-utredarna var ivriga med att peka ut en gärningsman: man skyllde på 33-åringen,  på Ted Gärdestad, på kurderna. När man misslyckades att sätta dit någon av dessa hade man Christer Pettersson som reserv.  Palme-utredarna ville fälla någon så snabbt som möjligt för att allmänheten skulle kunna glömma det hela. Utredarna försökte till och med muta Christer Pettersson kompisar att vittna mot honom. Polismannen Sören Nordberg har nämnt flera gånger att Christer Pettersson hade ingenting med Palme-mordet att göra.

christer pettersson_palmemordet_syndabock
Palmeutredarna var ivriga att hitta en syndabock för Palmes mord och Christer Pettersson blev den utvalde. 

Sommaren 1986 sade Hans Holmér: “om sanningen om Palme-mordet kommer fram kommer den att skaka Sverige i dess grundvalar”. Hedberg menar även att Leif G.W. Persson blev anlitad för att vilseleda det svenska folket.

Under sin forskning runt Palmemordet märkte Hedberg  att han var avlyssnad och han menar att detta gjordes bland annat av FRA. Man började även fotografera Hedberg. När Hedberg kollade upp bilen på de som fotograferade honom stod den på Säpo i Norrköping. Förut hade Sverige SSI – Sektionen för Särskild Inhämtning och Hedberg menar att denna grupp sysslar med att tysta folk, hota dem och trakassera dem. http://www.andre-art.se

Blev Palme aldrig mördad?

Ingenjören Bo Hall kontaktade Hedberg och det var Bo Hall som indikerade för Hedberg att Palme kanske aldrig blev mördad, en tanke som Hedberg först skrattade åt.  Hall hade läst en bok av Hans Liljeson som hade arbetat på svenska ambassaden i Paris under ambassadören  Carl Lidbom. Lidbom  hade sagt till Hans Liljeson att “det är lika bra att de aldrig löser Palmemordet eftersom det inte skulle vara bra för Sverige”.  Liljeson skrev boken “Palmemordets hemliga scenario” och han var den första som påstod att Palme aldrig blev skjuten.  Liljeson menar att Sverige har blivit utsatt för ett dubbelspel, att man försöker vilseleda det svenska folket. Det finns en officiell mordutredning men det fanns även en annan grupp vars syfte är att sprida desinformation, att mörklägga, att ljuga, att förfölja folk.

olof palme_claes hedberg_en oväntad vändning
Blev Olof Palme aldrig skjuten? Ville det politiska etablissemanget på 80-talet göra allt för att mörka att Palme eventuellt hade Aids så man arrangerade ett teatermord?

Enligt Hedberg så fick Hedbergs sambo betalt för att lämna Hedberg  eftersom man ville att han skulle bo ensam. Hedberg själv blev utsatt för mordförsök  där de bland annat hade mixtrat med hans bil. Hedberg begav sig till en skrivarlya i Småland och började skriva sin bok om Palmemordet. Någon gjorde inbrott i stugan och stal allt material från datorn om Palmemordet så Hedberg fick börja om. De hängde även ett tittöga i hans lägenhet som för att markera att han stod under uppsikt. Hedberg märkte även att de hade varit inne i hans kyl och frys så Hedberg kastade bort all mat för att undvika förgiftning.

MÅNGA HAR FÅTT SÄTTA LIVET TILL 

Hedberg menar att historien runt Palmemordet är hemsk. Det är väldigt många som har fått sätta livet till. Folk har dött i bilolyckor, har gasat ihjäl sig, har blivit förgiftade, har blivit knuffade framför tunnelbanetåg, har fått cancer. Hedberg menar att dessa är förklädda mord. En person som miste livet var privatspanaren Ingvar Heimer som hade kommit långt i sin undersökning runt Palmemordet. Heimer blev ihjälslagen på tunnelbanan. En annan som fick sätta livet till var chefsobducenten Milan  Valverius. När Valverius såg Palmes kropp sade han “Men det här är ju inte Olof Palme? Denna person har ju helt andra skador och han är tjockare och kortade än Palme”.  Milan  Valverius och hans fru begår “kollektivt självmord”. En annan person som fick sätta livet till var Hans Holmérs chaufför Rolf Dahlgren.  I Hedbergs bok namnger han 47 personer som har avlidit under mystiska omständigheter.

dödsfall_palmemordet_claes hedberg
Hedberg och flera andra menar att det är många som har fått sätta livet till i kölvattnet av Palmes försvinnande. Det har skett drunkningar, självmord, förgiftningar, flygolyckor mer mera och Hedberg menar att många av dessa händelser med stor sannolikhet var regelrätta mord.

Hedberg menar att Tage Erlander och Olof Palme hade en kärleksrelation och det var en Palmeutredare vid namn Hahne som  hade som uppgift att hålla koll på Palmes kärleksaffärer. Enligt Hahne hade Palme flera kärlekshistorier vid sidan om sitt äktenskap. Dagen då Palmemordet sker töms Hahnes kontor på alla dokumentation som Hahne hade om Palme.

OLOF PALME HADE FÅTT AIDS

Dåvarande Justitieminister Ove Reiner visste att Palme hade drabbats av en mystisk sjukdom och han tyckte att Palme skulle avgå. Kort därefter fick Reiner sparken. Den sista tiden i sitt liv blev Palmes beteende alltmer annorlunda. Palme var lättirriterad, ointresserad och han hamnade även på Beckomberga mentalsjukhus några gånger. Palme började nu bli en börda för etablissemanget och efter Socialdemokraternas valseger 1985 träffades ett antal personer på Carl Lidboms sommarhus på Korsika. Närvarande vid mötet var Kjell-Olof Feldt, Birgitta von Otter, Harry Schein och Carl-Johan Åberg. Här kläcktes idén om att låta Olof Palme försvinna. På så sätt skulle det socialdemokratiska partiet klara sig undan skandalen att Palme hade fått aids och samtidigt skulle Palme bli martyr. Man skulle skapa ett teatermord. De som blev ansvariga för att utföra teatermordet var Carl Lidbom,  Ebbe Carlsson, Harry Schein och Hans Holmér.

kjell olof feldt_schein_lidbom_palme_hedberg_bok
Enligt Claes Hedberg anordnades ett möte år 1985 i Carl Lidboms sommarhus på Korsika och där kläcktes iden om att låta Olof Palme försvinna.

Hans Holmér sade att han befann sig i Borlänge under mordnatten. Tre år efter mordet kommer Hans Holmérs chaufför Rolf Dahlgren fram och berättar  för riksdagsmannen Jerry Martinger att han, Dahlgren, hade skjutsat runt Holmér under mordkvällen i Stockholm. Holmér hade dirigerat Dahlgren hit och dit i flera timmar och Dahlgren och Holmér åkte förbi mordplatsen sju minuter efter mordet.  Martinger berättar detta till sina partiledare  och även för John-Olof Persson som då var AMS-direktör. Persson lovar att ta tag i ärendet men dör i en flygolycka innan han hinner göra något. Mannen som ägde flygbolaget säger att fyra kvinnor, olika röster, ringde till polisen i Oskarshamn och även till honom själv  och frågade “Är John-Olof död? Jag är hans fru”. Sedan blir Rolf Dahlgren mördad via alkoholförgiftning och Jerry Martinger blir karaktärsmördad och får sluta som riksdagsman. https://andre-roslund.se

Först på plats vid flygolyckan var Håkan Juholt som då arbetade som journalist. Fackpampen Björn Rosengrens bror dör även han i flygolyckan. Något som Björn Rosengren aldrig pratat om överhuvudtaget, inte ens i sin egen bok. Sedan blir Håkan Juholt partiledare och då går Björn Rosengren i bräschen för att peta Juholt vilket sedermera sker. Hedberg menar att Björn Rosengren var rädd för att Juholt ska börja gräva i flygolyckan. Efter Juholt kommer Stefan Löfven.

SÅ GICK TEATERMORDET TILL

Runt 23:15 slutar filmen som makarna Palme var och såg.  I hörnet av Sveavägen/Tunnelgatan utanför Dekorima-butiken står AA (känd person inom basebolligan och numera moderatpolitiker). AA blir igenkänd av två finska tjejer som går fram till honom för att prata med honom. Då sprakar det till i en walkie-talkie som AA har och flickorna ser även en pistolkolv sticka upp ur AA:s jacka. Från walkie-talken säger en röst på finska: “Gör dig beredd, de kommer nu”. AA svarar: “Jag är igenkänd, vad ska jag göra?” “Strunta i det, fortsätt enligt planen”. Samtidigt som detta sker så ser de finska tjejerna i ögonvrån ett par som passerar förbi dem. Detta par har aldrig gett sig till känna i Palmeutredningen vilket kan tolkas som om detta är paret Palmes kopior.

Ungefär klockan 23:19 så kommer Palmeparet från ena hållet och det okända paret från andra hållet. Paret möts utanför entren till Skandiahuset och det är här som bytet sker. Paret Palme förs in i Skandiahuset  av en väninna till Hans Holmér vid namn Anette Kohut (Abab-väktare).  Nu gällde det att ha en person som liknade Olof Palme och Hedberg menar att den personen var konstnären Jan-Olof Strandberg. Strandberg var vän med Palme sedan tidigare.  Strandberg är utrustad med blodampuller i munnen och kanske en kudde med blod på magen. Klockan 23:21:20 sker “mordet“. Strax efter mordet börjar Lisbet Palme-kopian att hoppa omkring på mordplatsen och basunera: “Jag är Lisbet Palme och där ligger min man” under flera minuter.

När Paret Palme kommer in i Skandiahuset kommer plötsligt hissen ner. Ur hissen stiger Stig Engström (“Skandiamannen”) som har jobbat över. Holmér kallar senare Skandiamannen för “elefanten i porslinsbutiken“. Tage Erlander startade Nato-grupperingen som kallas Stay Behind och de hade sitt högkvarter i Skandiahuset och under Skandiahuset finns ett tunnelsystem.

Skandiamannen_stig engström_palmemordet_sveavägen_CLAES hedberg_ole dammegård
Enligt Hedberg skedde ett byte utanför Skandiahuset där makarna Palme leddes in i Skandiahuset och det okända paret vände om och deltog sedan i teatermordet.
jan olof strandberg_olof palme_ mord_Hedberg claes
Hedberg menar att den som troligen spelade Olof Palme var den hädangångne konstnären Jan-Olof Strandberg. Strandberg var nära vän med Palme.
https://andre-roslund.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top