André Roslund

André Roslund

Författare och livsnjutare

Konst och Litteratur

Det är kallt, minus 25 grader. Vill hellre ligga kvar i sängen och titta på dokumentärer. Men mitt inre protesterar. Jag måste vara kreativ, skulle inte kunna sova bort en hel dag, även om det är -25 grader. Något måste jag göra för att inte bli galen. 

Att titta på konst online är bland det bästa jag vet. Men det kanske inte är så kreativt, men skönt för själen. Egentligen har jag projekt som räcker för tio år framåt, så det är bara att sätta igång. 

Så här har det sett ut: 

År 1999 gavs min första bok ut, Älsklingsgrabben. Jag var mallig och tyckte det var kul, men hade inte en tanke på att skriva fler böcker. 

År 2014 kliade det i fingrarna att skriva en ny bok och jag funderade och funderade på vad jag skulle skriva om. Jag hade ju redan skrivit en bok, jag hade inget nytt att berätta tyckte jag, och beslöt mig för att skriva om samma sak igen som i Älsklingsgrabben, fastän tjugo år gått. 

Ränder går aldrig ur … blev min andra bok och kort därefter skrev jag Adhd-bedragaren. 

Nu hade jag helt fastnat i skrivandet samtidigt som jag hade massor att göra i min egen vardag. Jag saknade inkomst, var efterlyst för ekonomisk brottslighet. Min familj befann sig i Kina. Och jag på flykt under kortare och längre perioder på samma adress. 

Under denna tid 2018 – 2020 skriver jag, Ett liv i missbruk & brott, som jag ger ut sommaren 2022. Nu har tillvaron ordnat upp sig för mig med fast jobb, bostad och cornatiderna är över. 

Jag ger ut En bedragares bekännelser & Lilla Italien samt drar igång en webbplats, Andre-art.se. Enbart siten har jag lagt mer än 1000 timmar på. I snitt två timmar om dagen jobbar jag bakom kulisserna, dels för att siten skall ha konstföremål, dels för att den skall indexeras och synas av Googles spindlar så att du som som konsument skall få ta del av en seriös site med unika föremål online.

Min dröm är att ha ett egen ateljé och galleri på samma gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen