André Roslund

André Roslund

Författare och livsnjutare

Skriv! Skriv! Skriv!

Att blogga är nästan lika roligt som att skriva på en bok. Nästan som att vara kär. Skillnaden är att ett blogginlägg går snabbare att skriva än en hel bok. Och responsen tar inte flera år att få. Har man tur kan responsen komma redan samma dag då inlägget publiceras. 

Det är ju en fördel om man har något att skriva om; jag försöker svara på frågor jag jämt får. Hur bär man sig åt för att skriva en bok? Vad är det viktigaste?

Mina svar är: Skriv! Skriv! och Skriv!

Allt ger sig när du har fått ihop 50.000 ord, då kan du börja låta testläsa ditt manus och få kritik. Att före 50.000 ord börja snacka förlag, omslag etc är idiotiskt. Det viktigaste är att få till en bra berättelse. Och att du skriver av inlevelse, inte för att du ska tjäna pengar på din första bok.

Det finns mycket hjälp att få, på FB finns flera grupper där seriösa personer hjälper dig på olika sätt. Ju mer engagerad du är desto mer respons får du. Liv i Sverige är en förening jag har varit medlem i sedan 1996, men aldrig deltagit i ett enda möte. Men de har har hjälpt mig enormt mycket. www.Livisverige.org

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen