Är du skärpt?

Eller tillhör du dem som skiter i allt och inte bryr dig? Nedan ger jag olika tips du kan vara uppmärksam på. Och det kommer fler som gör livet roligare och säkrare.

Jag skall komma med några bra tips! För dig som är vaken och skärpt. Ladda ner följande tre appar. http://www.revolut.com & http://www.signal.org samt http://www.protonmail.com

Varför skall du använda dig av Signal? fortsätt gärna med GSM om du vill att grannen skall lyssna på dina samtal… Revolut? En bank med Swift funktion i England. Använd detta kort och får flera fördelar, än att svenska myndigheter skall se exakt vad du gör… ProtonMail – en krypterad mejl, vilket gör det omöjligt för dina grannar att läsa din e-post. Så var smart och titta, i alla fall, på mina tips! I dag måste man vara skärpt…

Kryptering används i många sammanhang

Vi stöter på kryptering i alla möjliga sammanhang, allt från när vi plockar ut pengar i bankomaten till när vi köper något på nätet med en smartphone eller trycker på en nyckelbricka för att låsa upp en bil.

Idag har vi stora mängder känslig information på våra enheter, som dokument, bilder och e-postmeddelanden. Skulle en enhet stjälas utan att informationen skyddas av kryptering skulle en utomstående ha tillgång till allt som finns i enheten. Utför du dessutom känsliga transaktioner på nätet, så som att shoppa eller göra dina bankärenden utan att kryptering används, så kan en utomstående få tillgång till, övervaka eller modifiera din information!

Men även om det blir vanligare med kryptering händer det fortfarande att företag slarvar med användningen av kryptering eller helt enkelt struntar i att använda det; vilket kan utnyttjas av kriminella i syfte att begå exempelvis: identitetsstölder, kreditkortsbedrägerier, intrång och spionage.