Mina Böcker - André Roslund - Ränderna Går Aldrig Ur...

Andre-Roslund.se

Lev i dag – i morgon kan du vara stendöd!

Mina böcker

Mina böcker (självbiografier) och mitt skrivande; fram tills jag var 23 år hade jag aldrig på riktigt läst en enda bok. Självklart har jag bläddrat i barnböcker när jag var barn, men aldrig läst en bok på ett seriöst sätt. Ränderna går aldrig ur …
På häktet tvingade jag mig själv att läsa och jag kommer fortfarande ihåg att det blev Gå i fängelse av Lasse Strömstedt. Jag grät mig igenom boken och bestämde mig själv för att skriva. Intresset föddes i och med Strömstedts självbiografi(er) och sedan dess har jag läst hundratals, inte bara självbiografier. Och hunnit skriva några själv. Skriver än så länge bara självbiografiskt.
Min första bok gavs ut 1999, Älsklingsgrabben.
Min andra Ränderna går aldrig ur … gavs ut 2016. http://www.pialerigon.se/

Adhd-bedragaren är släppt! Den bok jag nu skriver på har jag inte planerat något datum för ännu. Men arbetsnamnet är: Ett liv i missbruk & brott. Samtliga böcker är självbiografier. Jag har säkert tio böcker till i huvudet som “stör” mig, men jag prioriterar annat i stället. När jag väl skriver är det roligt, ja det roligaste jag vet. Och nu kan jag ju titulera mig som författare med… http://helenahansentexta.com/

Mina böcker; jag är inte så disciplinerad, har inte lärt mig stänga av vare sig telefon eller TV eller internet. Det plingar och ringer och skickas SMS och då är det inte lätt att skriva. Nu har jag bara två telefoner, en arbetstelefon, den brukar tystna vid klockan 17. Min privata “tutar” dygnet runt eftersom min familj lever i en annan tidszon.
Helst av allt skulle jag vilja skriva i en fjällstuga i Kiruna där varken wi-fi eller GSM fungerar. Kanske hjälper inte det, skulle bara tänka på att det hade varit gott med en pizza. Det är inte lätt att ha ADHD och låg impulskontroll; även om jag försöker hejda mig och planera tillvaron. Konstigt nog fungerar jag riktigt bra i stress, det kommer först efteråt för mig;
Tappar närminnet, gråter, glömmer bort att äta eller somnar stående i en telefonkiosk. Men under tiden jag stressar är jag samlad, koncentrerad och fokuserad. För att skriva bra måste man läsa också, inte heller det prioriterar jag. Men älskar att ligga med flera kuddar bakom rygg och huvud, dricka varm choklad, käka limpskivor och läsa självbiografier. Helst på hotellrum (gärna flera samtidigt) där man kan bre ut sig och inget som stör. Mitt liv med Saddam, en i raden av självbiografier som jag rekommenderar. Överhuvudtaget skänker mig självbiografier mycket – självbiografier, självbiografier, självbiografier och åter självbiografier är livet för mig i läsandets värld. En del snobbiga människor fnyser åt självbiografier. Jag brukar fråga dem om de inte vill läsa sanna berättelser från verkligheten emellanåt, än bara sagor… Jag rekommenderar: självbiografier! https://tidningenskriva.se/guide/skriva-sjalvbiografi/ http://www.pialerigon.se/

Älsklingsgrabben

älsklingsgrabben, andre Roslund är författaren

Åklagaren spände blicken i rättens ledamöter och yrkade på livstid. Mot sitt nekande dömdes André Roslund för mord. Efter att ha avtjänat halva straffet berättar han nu om tiden som kriminell och vägen som ledde dit, en väg där bedrägerier, krogbesök och en promiskuös livsstil blev vardag. André Roslund berättar också naket och osentimentalt om sin barndom och om åren i fängelse där rutinerna till sist blir ens trygghet.

www.storytel.com

Ränderna går aldrig ur …

mitt förlag, författare till Ränderna går aldrig ur...
Ränderna går aldrig ur … konstverket heter Hungrig Zebra.

ADHD-bedragaren

Bokomslag

André Roslund har just blivit frigiven från ett långt fängelsestraff när han startar sin nya verksamhet, en sajt med fokus på hans stora intresse: kultur. Vid sidan om det nya jobbet är han i hemlighet också djupt involverad i ekonomisk brottslighet, trots näringsförbud och ständiga hot om nya fängelsestraff. I ADHD-bedragaren berättar han om hur åren 2010–2015 fylldes av kriminella affärer, missbruksåterfall och en flykt till Asien. Som internationellt efterlyst lever han ett äventyrligt liv i Thailand ända tills lagen kommer ikapp och tvingar hem honom till Sverige.

André Roslund har tidigare gett ut böckerna Älsklingsgrabben (1999) Ränderna går aldrig ur … (2016) och berättar i dem öppet om sitt liv och sin starka dragning till kriminaliteten.

Författaren André Roslund

I ADHD-bedragaren får vi följa en kulturintresserad kille som är både alkoholist och nyligen frigiven från ett fängelsestraff. Det är en spännande läsning. Han driver webb-sajter och vid sidan om det är han djupt involverad i ekonomisk brottslighet. Helt obehindrat konstaterar han över en lunch att han denna dag begått flera bedrägerier.
Detta är en ärlig story där André Roslund berättar om sin inre flykt.
Stundtals känner man ingen sympati med författaren, samtidigt är det underhållande hur han tar sig fram i livet. Man undrar hur länge han ska orka innan den inre stressen äter upp honom. Sätter man sig in i missbrukarpersonligheten är det lättare att förstå hans gärningar och beteenden.
Huvudpersonen hyser naiva tankar om att vilja förändra världen. Han reser till familjen i Kina och senare till Thailand, där han efter en längre tid grips av Interpol för att arresteras i Bangkok.
En för många okänd värld skildras, på ett humoristiskt och gripande sätt, av Malmö-killen med rötter ifrån Luleå. En rafflande och läsvärd bok!
Ola Engström https://www.youtube.com/watch?v=ABs1Kj4xJzo

Förord till Adhd-bedragaren

Förord av Conny Larsson
André Roslund och jag känner inte varandra men vi har en del gemensamt. Vi har båda levt många år inom kriminalvårdens ramar. André som sittande bakom galler och bom och jag själv som behandlingsansvarig föreståndare på HVB-hemmet Kärnan i Valdemarsviks kommun sedan tidigt 1980-tal till 2003. Där var min uppgift att rehabilitera företrädesvis grova återfallsförbrytare samt missbrukare, ofta med dubbel- eller trippeldiagnoser. Läs mer……

Ett liv i missbruk & brott

Ränderna går aldrig ur, men jag jobbar på det och har kommit en bra bit vad gäller min alkoholkonsumtion. Är numera nykter alkoholist och trivs med det. Hade ett återfall 2014, skulle bara ta en öl och det slutade i katastrof. “festen” varade i månader….. Jag drack tre sjuttiofemmor dagligen. Baksmällan har varit jobbig, men jag är åter till livet och har många böcker i huvudet jag skall få ner på papper. Ränderna går aldrig ur, dom blir bara djupare och djupare. Eller? https://www.astridlindgren.com/sv

Total Page Visits: 1425 - Today Page Visits: 3
Scroll Up