Mina projekt:

Ett Liv i Missbruk & Brott

Detta är André Roslunds fjärde självbiografiska bok i genren True Crime. Den kan läsas fristående, eftersom vi får några tillbakablickar från tidigare böcker som ger oss sammanhangen. André skriver på norrländska. Korta, rappa meningar i ett modernt och ofta humoristiskt språk. Varsamt redigerat för att behålla den personliga känslan.

Roslund har nu hunnit bli medelålders och ser eftertänksamt tillbaka på sitt tidigare leverne i tung ekonomisk brottslighet med tillhörande missbruk.

Det är dock inte lätt att bli en hederlig medborgare – även om man verkligen vill. Den gamla invanda umgängeskretsen lockar och det finns många praktiska hinder för den som varit utanför svenssonlivet under lång tid.

Samhällets dom, stämplingen, kvarstår på många plan, långt efter rättssystemets fysiska straff är avtjänat. Det förväntas helt enkelt inte att en kriminell individ skall komma på andra tankar.

Ska André lyckas övervinna alla lockelser och hinder, för att kunna styra livets bräckliga eka på rätt kurs innan det är dags att lägga årorna i båten? Ett liv i missbruk & brott är definitivt en läsvärd bok!

Ola Engström

Monica

Skriver på en ny bok, arbetsnamnet är: Monica.

Jag har känt André i ett decennium, men vet aldrig var han befinner sig. Plötsligt står han bara på min trappa och frågar om jag har satt på kaffet. Eller så får jag ett julkort poststämplat Bangkok. Han bad mig skriva en eftertext till denna bok. Och jag har valt att skriva det utifrån manuset och hur jag känner André. Denna bok personifierar André rakt igenom, milimeter för milimeter. Vad är det som driver honom att leva ett hänsynslöst liv. Visserligen har Roslund lagt av med brott, men har starka drag av beroende personlighet. Vi får följa med på ännu en svinnlande resa hur André lever som nykter alkoholist, hänsynslöst och tokigt.

Ola Engström

 

 

Min konst

André Roslund

Denna bok handlar om konst, i första hand om akvareller. 

Utgivning, 2022/23

http://www.andre-art.se

 

Drar igång en sajt med konst i november 2021, Andre-art.se

http://www.andre-art.se

 

Polisroman

Jag hjälper en debutant. Bollar text, idéer, och textredigerar. Ger förslag om marknadsföring, förlag och lektör. 

Har också hjälpt till med namn på boken och karaktärer etc. 

Beräknad utgivning efter sommarn 2022. 

 

 

Mina böcker hittar du här:

Älsklingsgrabben (Bookbeat)

Ränderna går aldrig ur (Storytel)

ADHD Bedragaren (Bokus)