Mina Projekt

Mina projekt

Ett jävla liv i missbruk & brott

Ett liv i missbruk & brott

Detta är André Roslunds fjärde självbiografiska bok i genren True Crime. Den kan läsas fristående, eftersom vi får några tillbakablickar från tidigare böcker som ger oss sammanhangen. André skriver på norrländska. Korta, rappa meningar i ett modernt och ofta humoristiskt språk. Varsamt redigerat för att behålla den personliga känslan.

Roslund har nu hunnit bli medelålders och ser eftertänksamt tillbaka på sitt tidigare leverne i tung ekonomisk brottslighet med tillhörande missbruk.

Ola Engström

Monika

Jag har känt André i ett decennium, men vet aldrig var han befinner sig. Plötsligt står han bara på min trappa och frågar om jag har satt på kaffet. Eller så får jag ett julkort poststämplat Bangkok. Han bad mig skriva en eftertext till denna bok. Och jag har valt att skriva det utifrån manuset och hur jag känner André. 

Denna bok personifierar André rakt igenom, millimeter för millimeter. Vad är det som driver honom att leva ett hänsynslöst liv. Visserligen har Roslund lagt av med brott, men har starka drag av beroende-personlighet. Vi får följa med på ännu en svindlande resa hur André lever som nykter alkoholist, hänsynslöst och tokigt.

“Ola Engström”

Murarna blir högre när snön lägger sig

”Nu ska vi knulla.”

När Michael ville ha sex var det bara att ställa upp. Ja, hon var ju själv sugen och de hade inte setts i veckan så nu var det till att passa på. Michael hade dragit i sig två öl och Maria lika många. Det gällde att de hade sex innan Michael fick i sig för mycket alkohol, då fungerade ingenting.

Michael band fast Maria i gavlarna på sängen. Hon låg med magen nedåt och visste vad som väntade henne. Faktum var att hon tyckte om det. Lite smisk skadade aldrig, det gjorde henne bara kåtare. Men blev Michael allt för full tappade han lätt kontrollen och han blev brutal. Hon hoppades att det inte var en sån kväll.

Emi Nonne

Jag och Emi Nonne, har inlett ett samarbete där vi jobbar på ett manus. Efter att våra vägar har korsats så har vi valt att slutföra detta projekt tillsammans, då vi båda brinner för samma ämne.

Murarna blir högre när snön lägger sig handlar om mäns våld mot kvinnor och bygger på en sann historia.

 

Läs mer om Emi Nonne

Ränderna går aldrig ur - Översättning

Ränderna är nu översatt till finska och finns som ljudbok. 

Poikakulta

 

Syyttäjä katsoi tuomaria ja vaati elinkautistuomiota. Vaikka André Roslund vannoi olevansa syytön hänet tuomittiin murhasta. Istuttuaan puolet tuomiosta kertoo hän nyt rikollisesta elämästään sekä tiestä joka johti rikollisuuteen.Petokset, baarielämä ja moraaliton elämäntyyli olivat hänelle arkipäivää. André Roslund kertoo myös mitään peittelemättä lapsuudestaan ja vankilavuosista, jotka hän selvisi rutiinien tuoman turvan avulla.

lilla italien

Lilla Italien

En polisroman jag skriver på just nu.

 

”De rör sig på Stockholms dyraste barer, gör sina stopp för att sedan hastigt försvinna iväg i en taxi. På restaurang Lilla Italien flödar vinet lika mycket som penningtvätten. I en smutsig lägenhet, granne med Polisen på Kungsholmen, sitter en man och paketerar narkotika. Polisens spanare kliar sig i huvudet. 

Detta är en berättelse i realtid, det som pågår i detta nu. ”

 

Maria Johansson

Konstsite

Drar igång en sajt med konst 22 april 2022, Andre-art.se

http://www.andre-art.se

Mina utgivna böcker