Om mig


Jag kan idag titulera mig som SEO-specialist och författare eftersom jag snart ger ut min tredje bok. Den är i det närmaste klar men redigeringsarbete pågår och det är lika roligt som själva skrivandet. Jag är road av allt som rör författarskap och litteratur. Jag får ofta frågor om hur man skall skriva, om hur man gör för att sätta igång med skrivandet. Mitt tips är att du kollar runt lite på Internet. Det behövs en struktur. Sen är det i stort sett bara att skriva på… Allt ger sig med tiden.

SEO är en förkortning för sökmotoroptimering, detta tycker jag är utmanande och kul och försöker läsa på hela tiden. Jag älskar att arbeta med texter och hemsidor. Behöver du en hemsida kan jag ordna det. Jag ger förslag på förbättringar och brukar ofta hitta något som du har glömt eller kan bli bättre på.

Känner ett lugn att författa eller syssla med hemsidor. Det är ren terapi för mig och timmarna bara flyger iväg. Ibland författar jag mest, ibland är det hemsidor för hela slanten. Andra intressen jag har är resor, konst och att umgås med vänner. Att ligga på en sandstrand men en smältande glass i handen gör mig stressad. Men jag har inget emot att befinna mig på tropiska breddgrader, bara jag kan hålla mig i skuggan och har ett fungerande Wi-fi.

Vad är SEO?

Vad är SEO? Här ska jag försöka förklara det på ett enkelt sätt. Det en bra sökmotor vill göra är att presentera ett så bra och relevant resultat som möjligt. Det är ju det vi användare vill ha och förväntar oss. För att kunna göra det sållar sökmotorerna igenom alla sidor på internet och försöker kartlägga vad de handlar om. När du sedan söker efter en bilhandlare så vet Google exakt vilka sidor de ska visa upp i resultatet. SEO står för Search Engine Optimization och handlar om metoder som du kan göra på webbplatsen och utanför webbplatsen för att få en bättre position i sökmotorerna. Vilka faktorer avgör? I bedömningen ingår saker som ingående länkar till en sida. Google tänker nämligen att om andra sidor länkar till en sida så måste det bero på att den är bra. Speciellt om det är relevanta och starka sidor. Google tittar också på hur länge en sida har funnits eftersom det också tyder på att den fyller ett behov och är trovärdig. Google tittar givetvis på antalet besökare till en sida också, och håller koll på hur länge de stannar, för ju längre de stannar, desto relevantare och intressantare borde innehållet vara. Logiskt va? För att underlätta för er som arbetar med att driva mer trafik genom SEO har vi sammanställt 195 faktorer som på något vis påverkar din position på sökmotorerna. Hoppas du gillar guiden och glöm inte att dela om du gillar innehållet!

 

Du är välkommen att höra av dig!

André Roslund

www.vividus.se

www.vividus-butik.se