Om mig

Livsnjutare, författare och webmaster. Det är svårt att beskriva sig själv. Men jag är en stor livsnjutare. Tror att jag uppfattas som ganska trevlig, även om jag kan vara rätt bufflig. Jag har kort stubin, och det märks ofta. Tycker ej om köer, eller då cirklarna störs för mig. Älskar snus och mjölkstuvade makaroner. Är rätt vanlig skulle jag tro, men ändå kanske inte. Trotts mina 48 år känner jag mig mycket ung i sinnet och att jag har mycket kvar att ge. https://andre-roslund.se/kontak/
Jag är född och uppvuxen i Luleå, en stad jag sällan besöker numera. Men jag känner stark samhörighet med Norrbotten och vill absolut tillbringa tid ännu längre upp i landet för dess fantastiska natur. Tänk att få ro ut i en gammal eka, meta abborre och ha med matsäck…

Vill besöka Nikkaluokta igen, helst vintertid.

Mina intressen

Livsnjutare, författare och webmaster. Utan konst skulle jag vara själsligt död, måste få titta på konst, samla och skriva. Jag har gett ut några böcker, och just nu skriver jag på en ny bok. Tycker också om att resa, laga mat och lära mig nya saker. Tycker inte om att sitta i bilköer, dela rum med främlingar, då wifi strular eller telefonen dör och man har flygbiljetten i telefonen, eller när jag inte blir insläppt i Sverige då jag befann mig på Kastrup men glömt id handlingar. Mest förbannad blir jag på mig själv att jag aldrig laddar telefonen och att jag fortfarande inte lärt mig öppna ett Iphone konto. Verkar som att det är lögn i helvete för mig. Apparna ligger huller som buller och det jävlas hela tiden. Totalt nervsjuk blir jag när telefonen liksom vrider sig ett halvt varv. Då är jag nära på att få ett epileptiskt anfall, innan den rätar till sig.

Älskar konst och auktioner. http://www.norrlandsauktionsverk.se

Älskar konst, men inte att gå på museum och stirra mig blind på 1000 konstverk på samma gång. Konst för mig är inte bara tavlor, utan statyetter, knivar (samiska) möbler, smycken och mycket annat. Älskar några norrländska konstnärer lika mycket som Anders Zorn. Jag är en livsnjutare som tycker om att se mig omkring, filosofera och diskutera. Oavsett det sker i Stockholm eller på landsbygden i Lettland så trivs jag, huvudsaken jag upplever nya saker hela tiden. Och att jag har snus och kaffe nära till hands. Bengt Lindström har jag skakat hand med 1982, älskar det avtryck han lämnat efter sig. http://www.bengtlindstrom.com/vaelkommen/bengt-lindstroem/biografi/

Riktigt älskar att flyga, vara på en ny flygplats, äta god mat, vänta på flighten. Själva flygningen är kul med och förhoppningarna om att resan blir lika bra som man tänkt sig.

Livsstil & livsnjutare

Jag har förmånen att vara gift med en kinesiska som ofta befinner sig i Kina, därav reser jag en del dit och blir det mellanlandningar försöker jag stanna där en dag om det är möjligt, såvida det inte är Saudiarabien.
Städer jag skulle vilja besöka är Las Vegas, London, Prag, Syd Afrika och Sau Polo. De jag har besökt är bland andra Peking, Shanghai och Bangkok, kuala lumpur och Nikkaluokta.

Jobbar mest med SEO och jag trivs verkligen med det. Ser det inte som ett jobb, mer som ett kall. Slutar inte förrän jag somnar…. För mig är det en njutning när jag får det att stämma och allting harmoniserar som jag vill. Drömmer ofta om att få dricka mig stupfull i en stuga långt upp i Lappland. Vet egentligen inte varför. Mitt belöningssystem är satt ur spel (jag är nykter alkoholist sedan tio år) men behöver inte mer än en starköl för att dra igång. Det både fascinerar och skrämmer mig… Drömmer inte längre att sitta på krogen, bli sentimental och gråta över ett billigt rödtjut. Vill bli redlös full och omhändertagen efter några dagars rejält supande mitt på Torneträsk, eller en internationell flygplats.

Så här slutar det om jag tar mig “en” öl… En av de mest tragiska fyllor jag haft, som inte slutade i fyllearresten, var när jag skulle ta tåget hem från en flygplats, orkade inte sätta mig ner, utan la mig precis innanför för dörrarna… och sov medan hundratalet personer gick av och på. Det är alkoholism.

Förr var jag hooked på pianobarer; men ser dem inte längre, eller kanske för att jag inte vill se dem; det var fantastiskt att sitta vid en flygel, lyssna på Elton John (https://www.youtube.com/watch?v=OefdqK3jKi0 ) dra i sig några irish coffee och betala kalaset med ett kreditkort kopplat till ett aktiebolag som var på väg över stupet. Samtidigt ha en biljett i kavajfickan med destination lååååångt bort från svenskt territorium. Man kan vara livsnjutare på många olika sätt.

Platser jag dras till som en magnet…

Några dårar jag inte skulle vilja spinga på, nedan:

Maträtter jag älskar

Detta skall jag uppleva innan jag lägger skridskorna på hyllan.

Några böcker jag rekommenderar

Djur jag tycker om

Mina favoritfilmer